Spännande date

Ikväll träffade jag en leonberger för första gången, sedan jag lämnade mitt förra hem. Det var kul att få busa en stund. Men han var stor, nästan lika stor som min pappa. Tänk om jag också blir sä där stor............då får jag större räckvidd. Ha,ha. Då kan jag pussa mina mattar på munnen när jag vill............ Om de nu inte själva tänker bestämma när jag får göra det förstås.

Min nya kompis heter Wilbur (Antholmen) och fyller 2 år i morgon.

Jag har börjat inse att det nog är människorna som ska ha kommandot, även om de hela tiden säger att hunden är människans bästa vän.

Jag hörde lite pang-pang idag också. Det är visst någon övning inför morgondagen??
Man ska då vänja sig vid allt.

Tips

Om du vill läsa mer om min familj (=hundfamilj) och stället där jag är född så finns det på uniguedogs.se

Ännu mer träning idag

Idag var jag och matte och hälsade på 2 andra hundar. En äldre dam; labrador, som visade mig var skåpet skulle stå. Hon morrade lite men var också intresserad och nyfiken på mig. Jag var bara glad.
Den andra var en valpterrier som visserligen är äldre än mig, men väldigt lekfull. Hon var kul.............
Jag blev helt slut. Smällde av !

Det var en faslig trapp till lägenheten där vi hälsade på. Dels lång och dels böjd. Jag vägrade att ens titta på den. Matte fick bära mig.

I bilen var jag dock duktig. Jag åkte själv i baksätet för första gången. Jag låg dessutom snällt kvar och väntade medan matte gick ut ur bilen i 5 minuter.

Lär mig nytt

Nu har jag nästan lärt mig var jag bor. När vi närmar oss vår brevlåda, så börjar jag öka farten. Hinner oftast först hem.

Vi går lite skogspromenader, men roligast är när jag får busa i snön, speciellt med de människor som är lite mindre. De ter sig lite mer som mina syskon gjorde, det vill säga rullar sig  och hoppar.

Min stor-matte har fått rengöra mina öron och klippt klorna idag. Dessutom kollade hon in mina tänder. Hon tyckte att jag var ganska duktig på att ligga stilla.

När jag ska gå ut vill de sätta på mig ett halsband. Det är visst bra att träna på. Så småningom kommer nog ett längre band att sitta fast i halsbandet. Både när halsbandet ska på och när min matskål ställs fram så får jag lära mig vad "sitt" betyder. Jag tror att människorna vill bestämma när saker ska ske och att jag måste lära mig tålamod (=vänta).

Jag börjar också lystra till mitt namn "Lion". Även "kom hit" tror jag jag har kläm på. Men det  är inte alltid så roligt att komma när det finns annat roligt att göra eller lukta på.

Eftersom vårt hus har 2 våningar, så får jag korta stunder vara ensam på nedervåningen när matte ska gå upp och göra något. Jag försöker att ligga still och vänta utan att bli ledsen. Hon brukar inte bli borta så lång stund.

Matte undrar om jag är en "kvällsvovve". Första matmålet de ställer fram vid 8-tiden vill jag oftast inte äta. Så nu har de börjat ge mig 3 portioner mat / dag istället. Så jag går en morgonpromenad innan jag äter frukost. Det går ju bra så länge det är människor hemma med mig på dagarna. Men det blir kanske tokigt när alla andra ska iväg på sådant där som kallas jobb och skola. Då är det nog bra om jag äter och går ut innan de far......

Vid 20-tiden på kvällen är jag jättetrött. Även om de tar ut mig på en promenad, så går jag inte så långt. Jag somnar gott på filten jag fick av min mamma och pappa. Men vid 4-tiden blir jag jättekissnödig. Sen somnar jag om igen.

Det är inte alltid jag hinner ut innan jag ska kissa. De vill visst helst att jag kissar därute. Men jag har inte lärt mig tala om när jag behöver.

Fredrik och Lion på juldagen


Mitt hus


Jag i köket på Anderstorp


Mitt nya hem

23/12 2008
Idag fick jag bekanta mig med mitt nya hem.

Mattarna Lena och Julia och husse Fredrik hämtade mig i bilen för att åka till Skellefteå och Anderstorp. Jag fick sitta i baksätet. Jag tror nog att de tänker låta mig åka i "skuffen" när jag blir lite äldre.
Jag kände mig lite skakig, men det gick bättre när jag vilade huvudet i Julias knä.

Vi bor i ett radhus tillsammans med 2 katter och en sköldpadda. Den ena katten "Nils Proppe", är lite nyfiken på mig. Men vågar inte ända fram ännu. Den andra katten "Tequila" springer fort undan när hon hör mig. Jag ska försöka visa dem hur snäll jag är. Katterna är helst på övervåningen och jag håller mig nere.
Sköldpaddan verkar inte alls intressant.

Jag tror nog att jag ska trivas här. Även om jag just nu saknar min mamma Soya och pappa Upsi och mina syskon som är kvar i Öre. Jag tänker hälsa på dem när jag får tid.

24/12
Idag är det något som kallas julafton.
Dessutom är det min 3-månadersdag. Idag fick jag ett namn som jag förstår att de tänker använda när min familj vill prata med mig : Lion.
Idag väger jag 14 kg och är 40 cm hög. Jag ska visst bli ganska mycket större......

Vi gick en långpromenad  för att fira julafton hos Jessika, Peter och Maximilian. Jessika är storasyster till Julia och Fredrik. Maximilian är snart 3 år gammal, men jag är faktiskt nästan lika stor fastän jag bara är 3 månader.

Promenaden var nästan 1 km, men det var skönt att skutta lite i snön.
Det var många människor som var i huset. Alla tyckte förstås att jag var såååååååå gullig. Men de tyckte också att jag var en snäll vovve, som verkar trygg.
Jag tänkte att det är väl ingen idé att gå omkring och skälla eller gläfsa. Inte heller riva i alla de stora paketen som de hade lagt under ett träd inomhus!!!

Men det var skönt att komma hem och sova på kvällen!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0