Jag vann!!!!

Undrar vem som är stoltast idag???

Jag och matte Julia var på Solbacken idag tillsammans med kanske ett 70-tal andra hundar från Skellefteå.
Jag vann titeln som Skellefteås charmigaste hund, se arkenzoo.se. Det kommer att komma ett foto av oss där. Vi fick ett diplom samt vann en säck med hundmat och en påse med godis. Förutom äran då, förstås....

De bad mig komma tillbaka nästa år för att försvara titeln!

Fler duschbilder


5 månader

Jaha, så har man då "fyllt" 5 månader. 58 cm hög och 24 kg tung. Jag vill passa på att gratta alla mina pizzasyskon som är lika gamla om någon av dem läser här på min sida.

Idag köpte matte tandborstar till mig. Vilket påhitt! Men de tycker att jag luktar lite illa i munnen ibland. Kanske för att jag älskar att äta bajs........(ha,ha,ha). Det gick ganska bra att bli borstad. Jag fick ju godis efteråt. Hmmmm......brukar människovalparna också få godis efter de borstat tänderna?

Jag har bestämt mig för att varken bli snygg eller duktig på att lyda när jag blir stor. Nä, jag ska bli bajsspårare. Matte säger att jag är som en dammsugare i snöhögarna.

Kanske kommer jag att börja valpkurs om några veckor. De ringde och sa att vi låg bra till i kön. Varför nu jag ska gå valpkurs. Dels tycker jag att jag blivit rätt så stor och inte valp längre. Men jag ska visst vara valpig till jag blir ca 2 år. Dessutom undrar jag varför jag ska gå kurs. Jag kan ju redan så mycket.

Jaha. Inte nog med rengöring invärtes (=tänderna). Nu  har jag fått pröva duschen också för första gången ikväll. Detta är dagsfärska bilder på en lycklig (!!) hund.

Vilken helg!!!

Nu är jag TRÖTT!

Igår var vi först och hälsade på Maximilian som hade 3-årskalas. Det var många människor där och jag fick smaka lite tårta. När ingen såg, smakade jag av tårtresterna direkt ur soppåsen också.
Det är svårt att ligga och vila när man ska hålla koll på vad alla människor gör.

På kvällen följde jag med matte till hennes kompis. Dels blev det en ganska lång promenad dit. Sedan fanns det 2 hundar där. Samma som jag träffade vid nyår; Vilma (labrador) 5 år och Holiday (terrier) snart 1 år. Kul att busa med dem. Fast Vilma lät lite som när åskan går. Holiday var jätteskoj att jaga runt, speciellt när vi gick ut på gården.

Idag har jag träffat min storasyster Belle. Vad stor hon är...........!! Men jättesnäll. Jag fick låna både hennes bädd och hennes tuggben inne. Efter en stund gick vi ut på gården och hoppade i snön. Jag var ju bara tvungen att även testa mina röstresurser. Jag brukar inte låta i vanliga fall, men nu försökte jag "prata" med syrran.
Det känns bra att få träffa någon av sin egen sort. Det är som om hon förstod att det är kul att lägga tassen på ryggen. Hon gjorde ju likadant. Andra hundar jag har träffat verkar inte förstå det.
Vi kom överens om att försöka träffas fler gånger.

Så nu är jag JÄTTETRÖTT!!!!!! Ska sova länge...........

Ni kan se lite på korten hur kul vi hade.



Kallt - brrrrrrr

Även fast jag älskar att vara ute och skutta i snön, så tycker till och med jag att nu har det varit nästan lite för kallt i alldeles för många dagar.
Jag får ju lov att lyfta upp tassarna ibland.
Undrar just hur det är att bada i havet.......det sägs vara rätt skoj för en Leonberger som jag.......

Jag har fått vuxenstorlek på mina matskålar, så att jag ska rymma maten och få ner min nos i dem.

Idag fick matte en tidning från Leonbergerklubben. Oj, vad många stiliga hundar det finns. Sådan ska jag också bli när jag blir stor. Man kan vara både snygg, duktig på att lyda eller duktig på att arbeta i vatten och få pris för det....WOW. Undrar just vad som passar mig?? Jag tror att jag satsar på alltihopa på en gång.

Leksakerna som jag har fått har jag snart ätit upp allihop. Till och med AIK-fotbollen...........Hmmmmmmmm........... Undrar just om det är därför som AIK förlorat så många matcher? Tuggbeben är goda att smaska på. Matte säger att jag nog tappat alla de tänder som jag ska tappa nu.



Tiden går

Det har varit mycket nu, så jag hinner nästan inte berätta vad jag är med om.

Jättehärligt med så mycket snö. Toppen att hoppa och studsa. Men ganska tröttsamt också. När vi har plumsat oss fram i ett oplogat elljusspår i en halvtimme, så är jag ganska slut.

Vi har fått ganska bra rutiner nu.
När jag vaknar på morgon, vid 7-tiden, så vill jag ut för att kissa och bajsa på en gång. Så matte får ta på sig det närmaste klädesplagg hon har, för det kan vara lite bråttom.
Sedan är det dags för familjen att göra sig iordning. Därefter får jag min frukost. Nu är jag hungrig på morgon och äter snabbt upp hela portionen.

Oftast blir det en halvtimmes promenad vid 8-tiden. Följer ibland lillhusse till skolbussen.
Sedan ska matte arbeta. Oftast följer jag med och sitter i bilen. Kan ligga där och sova nästan 2 timmar i stöten. Ibland får jag följa med på kontoret.
Min matte har flera olika jobb, så det beror lite på var hon är.

Jag har ju några reservhussar och mattar som kan ställa upp om det blir långa arbetsdagar.

Vid 12-13-tiden är det lunch och därefter minst en halvtimmes promenad. Middag får jag vid 18-19-tiden.
Kvällspromenad efter middag och en sen kortare promenad vid 22-tiden.

Sover hela natten utan att kissa (oftast). Helst sover jag i lillmattes säng.

Jag har inte fått kallelse till någon valpkurs ännu. Vi försöker träna så gott vi kan hemma ändå.
Jag promenerar alltid utan koppel, utom när vi någon enstaka gång går i stan där det är biltrafik.

När vi möter hundar, barn och andra människor, så lyssnar jag till "nej" och håller mig vid matte istället för att springa fram. Vi tränar inte ordet "fot", men jag förstår att det är på den vänstra sidan de vill att jag ska gå.

"Kom" förstår jag och lyssnar ibland. Men finns det en golukt (kanske bajs), så kan det ju vara roligare att stanna till där en stund.

"Sitt" och "Varsågod" har jag fått kläm på. Nu håller vi på med "ligg" och "tass".

Jag får ofta höra att jag är så lugn för att vara valp. Jag blir inte stressad av plötsliga ljud eller hoppar och skäller.
Ibland försöker jag få igång katterna jag bor ihop med på lite lek. Då kan jag gläfsa till lite. Men jag inser snabbt att de inte är så intresserade.

Mina öron har blivit mycket bättre nu. Jag fick ganska mycket gegga i dem tidigare.
Klorna är inget problem att klippa. Dessutom tar de bort lite hår under tassarna nu när det fastnar så mycket snö och is under dem.

Bilder 09-01-31

1

RSS 2.0