4 månader


4 månader

Tänk att man då "fyller" 4 månader idag. Nu har jag bott en månad (och en dag) hos min nya familj. Undrar just hur mamma och pappa har det. Kanske längtar de lite efter mig......

Hur ser jag ut?
Jag har i alla fall ökat 5 kg sedan jag flyttade hit, så nu väger jag 19 kg. Jag är ung. (lite svårt att måta kanske) 53 cm hög, vilket är en ökning med ca 9 cm. jag har fått lite annat sorts hår på kroppen. Är fortfarande mjukis, men lite mer lockig och lite mörkare. Jag skickar en bild om några dagar, så får ni se.

Idag har vi varit ute och åkt skoter, madrasser och bob. Ja, inte jag förstås. Jag sprang mest upp och ner för backen. Så nu är jag väldigt trött.

Det kliar ganska mycket i mina tänder, så jag tycker om att tugga på pinnar ute. Speciellt småkvistar. Jag har fått tuggben inne också.

Inte så bra!!!
Jag tycker också mycket om att smaka på bajsklumpar utomhus, även mina egna. Det verkar de inte tycka om.
Jag har heller inte lärt mig att säga ifrån när jag behöver bajsa. Så fortfarande blir jag tvungen att lägga lite på golvet inne på nätterna ibland. Helst då på en matta.

Bra!!!!
Jag får vara ganska mycket i bilen på veckodagarna. när alla har jobb att göra. Där trivs jag bra. Jag sover en hel del.
Däremot är det inte lika roligt att vara ensam hemma. Dock går det bra med ca en timme, om jag just fått vara ute på promenad innan.
Sist jag var ensam hemma, passade jag på att lägga mig i skinnsoffan. Det brukar jag inte få göra annars.

Den ena katten som jag bor ihop med, börjar vänja sig vid att jag är här. Men det är ju så förtvivlat roligt att försöka få katterna att leka med mig. Så det blir istället lite rädda för mig, när jag kommer. Å jag som bara vill leka.

Aktuellt

Nu har jag börjat få mat bara 3 ggr/dag och inget fil häller de i längre heller.
Men jag tycker inte om att äta på morgnarna. Jag tar några tuggor, men sedan är det bra.
Kanske jag kan äta det mesta till lunch och middag.

Några gånger har min familj lämnat mig ensam hemma. En liten stund går bra, speciellt när jag varit ute och gått och är ganska trött. Men blir de borta länge, så tar jag till skor och jackor som hänger i hallen. Jag vill visa mitt missnöje, så jag tuggar lite på dem.

Häromdagen var mattes dotter på besök för att färga håret. Eftersom jag precis samtidigt blev kissnödig, så släppte de bara ut mig på baksidan. MEN sedan glömde de bort mig. Jag fick gott trava till framsidan av huset och påkalla min uppmärksamhet!!!

Jag har lite gegga i mitt ena öra. Det kliar och är sååååååå skönt när matte rensar. Imorgon ska hon visst skaffa något man kan hälla in i örat. Hoppas det är lika skönt.

Träning

Nu har visst något som kallas vardag börjat om igen. Vilket innebär att alla får mer att göra. Stormatte jobbar, lillmatte har praktik och lillhusse har skola. Det innebär ju också att jag kanske inte får ha sällskap dygnet runt hela veckan.

Jag sover jättebra på nätterna nu. Kissar sista gången för kvällen vid 22-tiden, somnar direkt och vaknar när de andra börjar röra på sig på morgon.

Igår fick jag vara ensam hemma för första gången. Det blev ungefär 45 minuter. Jag berättar inte för dem jag bor med vad jag gjorde under tiden. men jag lyckades i alla fall inte lämna några synliga spår efter mig. Vilket ledde till att jag fick en massa beröm. Jag ääääälskaaaaaaaar beröm och kraaaaaaaamaaaaaaaar.

Idag har jag varit med stormatte på jobbet. Först fick jag tillbringa totalt ett par timmar i bilen, vilket jag gillar. Sedan åt vi lunch tillsammans på hennes kontor. Därefter har vi gått på stan. Jag har faktiskt suttit utanför affärer och väntat snällt. Fast jag tror inte matte lämnade mig ensam mer än några minuter varje gång. Men det är ju så himla svårt med tidsbegreppen.

I em blir det visst ny mätning och vägning igen..............tänk om människorna skulle kolla sig så ofta......

Så här ser jag ut idag 090110


Hiss

Idag har jag åkt hiss på mattes jobb vilket inte alls var något problem.
Jag har dessutom klarat av en massa trappor längs med Skellefteälven. Det var lite svårare men eftersom det ligger snö på trappstegen ser de inte så skrämmande ut. Så det gick till slut efter viss övertalning från matte.

TUNG

Igår blev jag åter vägd och mätt. I den här takten så kommer jag väl att väga 100 kg innan sommaren. Jag har nämligen ökat 2 kg och 2 cm på en vecka igen!!!!

Båda mina mattar pluggar dressyrboken och har visst bestämt sig för att vara flockledare. Jag får träna varje dag på olika saker. Det är ganska enkelt att sitta när de vill att jag ska det. Nu är det inkallning och att jag inte får bestämma själv när jag ska hälsa på folk, andra hundar eller lukta på go´lukter i snön.

Men jag får bra belöning i form av en massa kramar, gulliga ord (=läten) och bus. Så det är nog värt arbetet.

Däremot har jag inte lärt mig att säga till när jag behöver kissa än. Jag vet inte hur jag ska få dem som jag bor ihop med att förstå när jag behöver..........

Jag träffar ganska många andra hundar som bor här i närheten. En del är det kul att busa med och andra verkar tycka att jag är barnslig.

Gott Nytt År

önskar jag alla mina vänner.

Igår kväll var jag ute och gick. Jag måste säga att människorna beter sig ganska underligt ibland.
Dels låter de ganska mycket när det är något som kallas nyårsafton. Det är som att de inte kan prata med sitt vanliga röstläge.
Dessutom skickar de upp en massa saker i luften som låter.
Jag tänkte att det var väl inte så mycket att bry sig om, så jag lufsade vidare.

Jag har fått bo hos mina 2 reservmattar igår och idag eftersom min "stormatte" har arbetat. Men det var ju ganska kul. Lite annars men jag fick ta med mig min matta och mina gosedjur, så jag kände mig glad ändå.

Nu har min familj börjat förstå att jag ska nog växa och bli större. Idag har jag nämligen tagit mina mått igen. Ca 2 kg tyngre och ungefär 2 cm högre............

RSS 2.0