Skoj

Idag har det varit en både tuff och rolig dag.

Jag fick följa med matte Julia. Vi åkte lokalbussen till hennes kompis Jenny med familj. De har en Leonberger som heter Uma (efter Thurman) och är snart 4 år. Vi har gått långpromenad och busat en hel del.
Hon gillar också att knastra på torra kvistar, precis som jag.

mera bilder

Nu har de lagt in bilderna från charmtävlingen på Arken Zoo. Jag försökte ge Fredrik en riktig kyss....

http://www.gsdforuse.se/ArkenZooSkea/images/HC/pages/IMG_4039.htm

Halvår

Hej alla mina läsare!

Det var ett tag sedan. Har verkligen haft fullt upp. Eller egentligen är det väl matte som har haft mycket att göra.

Nu har vi i vår pizza-kull i alla fall passerat halvårsstrecket. Börjar bli stor. Jag tänker då att jag är det. Men matte säger att det dröjer några år(!!!!!!!) innan jag är förståndig som en vuxen hund.

GRATTIS alla mina syskon. Undrar just om ni är lika stora som jag eller ser likadana ut som jag, för den delen. Skulle vara skoj att se hur ni ser ut. På mammas och pappas hemsida finns ju bilder på oss alla. Men där är ingen större skillnad.
Jag väger 27 kg nu och är 61 cm hög. Jag har inte kvar så mycket av den där ringen på svansen. Min svans är svart hela den. Jag börjar visst vara "skäggig" i rumpan också. Lillmatte skrattade åt att jag såg rolig ut bakifrån.

I måndags började jag och matte Julia på valpkurs. Det var skoj. Jag skötte mig visst ganska bra. Fick lite tips på vad som är bra att träna på. Jag ska bl.a. lära mig skilja på "Kom", "Kom hit" och "Kom då". Dessutom ska jag titta i ögonen och liksom be om lov innan jag gör saker. T.ex. hoppa in i bilen, gå ut genom dörren, äta osv.

Fortfarande tycker jag det är mumsigt med hundbajs. Nu är det ju en tid då mycket tinar fram. Snart blir det väl att duscha varje gång man varit ute.

Annars är jag bra i magen nu. Ingen diarré längre och skitande dygnet runt. I stort sett gör jag alla behov ute. Det var bra att börja äta middagen redan kl. 17.
Men jag är definitivt inte morgontrött längre. Jag stiger upp med matte vid 6-tiden varje morgon och är ute ca en halvtimme innan hon far på jobbet. Sedan är jag ensam hemma 2-3 timmar vilket går bra. Jag brukar mest sova då.

Jag längtar till sommaren då vi kan bada.

skitsnack..å lite annat

Jag ber att få tacka för de goda råd vi fått angående min tarmtömning (finare ord för bajs!!).

Enligt era rekommendationer har jag nu börjat äta kl. 7.30 på morgonen och kl. 17 på eftermiddagen.
Allt funkar då så mycket bättre.
Däremot tål jag tydligen inte att tugga på goda ben av hud. Då sätter magen sprutt igen.

Men nu får jag i alla fall äta vanlig mat och inte överkokt ris...........

Matte Julia har just räknat ut att jag kan 13 olika kommando. Eller kan och kan........det beror lite på vilket humör jag är på.

Eftersom jag liksom "lärt känna" hundcoachen Fredrik på TV4+, så var vi ju tvungna att titta på säsongens första avsnitt i måndags. Där lärde de en hund att stanna innanför tröskeln fram till att husse / matte talar om att det är ok att hälsa på gäster eller när någon kommer hem.
Gissa vad???? Nu får jag också träna på detta!

ArkenZoo på Solbacken berättade att Fredrik kommer tillbaka redan i höst. Det var så populärt. Men då kanske inte en charmhund ska utses utan något annat.
Jag står i alla fall på disken i butiken och skyltar med mitt diplom.

Leonberger-kompisar

Om någon av er läser detta, så får ni gärna berätta för oss om era bajs-vanor.

I vår familj har vi inte lyckats komma på hur det ska vara........ dvs hur ofta bajsar ni? har ni bråttom ut på morgon? behöver ni ut på natten? när blev ni rumsrena etc?

Min matte tycker att jag är lite besvärlig. Dels vaknar jag vid 4-5 tiden på morgon. Men oftast luras jag bara. Fast då de ändå släpper ut mig, så kissar jag. Tidigare sov jag mellan ca kl. 23 och 07. Men nu blir det inte så.

Annars är livet ganska skoj nu. Det är ju inte så kallt längre. Långa sköna promenader i skogen.

Matte Julia väntar på besked från den där kursen som vi visst skulle gå.

Jag har börjat bli alltmer kompis med katterna som jag bor ihop med. Visst fräser de till lite åt mig. Men det är mest när jag skuttar runt och försöker få dem att leka med mig.

Usch

Igår var det matte Julias 17-årsdag.

Jag mådde inte så bra igår. Jag kräktes några gånger och var lite lös i magen.

De bjöd hem lite människofolk på kvällen. Just när de skulle ta fram tårtan så var jag tvungen att bajsa. Jag kunde inte hålla mig utan det kom alldeles bredvid fikabordet............

Jag fick inget kvällsmål. Dessutom har de plockat undan mina tuggben.

Jag la mig och somnade som en stock i Julias säng. Jag glömde till och med att hålla koll på vad de snackade om på kvällen. Brukar annars försöka vara lite trevlig och delaktig.

Idag känns det bättre.

Nu har jag börjat att äta 2 mål mat om dagen. Det går riktigt bra.

Tufft

Det var tufft att bli utsedd till charmtroll i fredags. Tog på krafterna så pass att min mage har varit i uppror (läs - jättelös i magen). Men nu är det bättre. Har just varit på Arken Zoo och kvitterat ut min vinst, dvs en säck med hundmat.

Annars fortsätter jag min karriär som gatsopare. Det finns ju så många bajsar samt godispapper och annat skoj som människofolket slänger efter sig. Jag smakar på det mesta.
Idag har vi varit i pulkbacke och där fanns ju både goda bullar och korv att försöka få tag i.

Jag tackar för alla er som skriver på min sida. Det är så roligt att få kommentarer.

Bilder på charmtrollet
Se också på denna sida:

http://arkenzoo.se/default.asp?sid=278&bsid=112&valtafid=21

RSS 2.0